> Εκδόσεις > Λογοτεχνία  
 

Το μυστικό της Ελένης Βινίλη
  Θέκλα Μεταξά
  Η Χριστίνα δεν καταλάβαινε πώς έβγαιναν από το στόμα της μικρής Ελένης, τέτοια λόγια, λόγια που μόνο οι μάγισσες ήξεραν να λένε. Αυτά τα λόγια της τα είχε μάθει η Εσθήρ, τότε που ήταν μικρή κοπέλα. Μα τούτο δω το κοπελούδι, πού τα είχε ακούσει;

Η Ελένη έμεινε λίγο ακόμα στο καλύβι της μάγισσας, μίλησαν για τους ανθρώπους που οι Γερμανοί είχαν εκτελέσει στο μέρος που ήταν η καινούρια κατοικία της οικογένειας του Αντρέα. Η Εσθήρ είπε της Ελένης, ότι τα πνεύματα των αδικοχαμένων δεν θα τους άφηναν να ησυχάσουν. Ότι θάπρεπε η Χριστίνα να κάνει θυσίες, και να ποτίζει κάθε τόσο το χώμα με αίμα, για να φχαριστιούνται οι νεκροί και να αφήνουν την οικογένεια ήσυχη.

Η Νόνα Ελένη δεν χρειαζόταν να δει τίποτε άλλο. Έδωσε άδεια στους αγγέλους να αποχωρήσουν, αφού πρώτα τους ευχαρίστησε για τη βοήθειά τους. Ευχαρίστησε την Εσθήρ και τον καθρέφτη της. Έσβησε τα κεριά της, τα κάρβουνά της στο μαγκάλι και τύλιξε τον καθρέφτη. Στάθηκε λίγο ακόμα κάτω από τη συκιά και αφέθηκε στις σκέψεις της.

Μια ιστορία γεμάτη αντιθέσεις, μια ιστορία με σκοτεινό παρελθόν και αβέβαιο μέλλον. Πλούσιοι και φτωχοί, άρχοντες και εργάτες, μάγισσες και ιερείς, πατριώτες και κατακτητές, πλέκουν το μυστηριώδες νήμα αυτής της ιστορίας. Κυρίαρχη φυσιογνωμία είναι η Ελένη Βινίλη, με το θανάσιμο μυστικό που κρατάει επτασφράγιστο μέχρι το τέλος της ζωής της. Βρισκόμαστε στην Κέρκυρα του περασμένου αιώνα, στεκόμαστε πίσω από τις κλειστές πόρτες.
 

* Μπορείτε να αποθηκεύσετε την εικόνα του εξωφύλλου κάνοντας δεξί 'κλικ' επάνω στην εικόνα και στη συνέχεια "Αποθήκευση εικόνας ως..."
ISBN:978-618-5279-07-3, Σελ.592, Τιμή: 18,00 €
< επιστροφή στη λογοτεχνία
         © 2006 Site by l-interactive