> Εκδόσεις > Λογοτεχνία  
 
Αυτόνομες καρδιές
  Συγγραφέας: David Foenkinos

Μετάφραση: Μαρία Μουρκούση
  Το σχέδιο ήταν να φορέσουν στους μπάτσους τις ίδιες τους τις χειροπέδες.
Όμως, αυτοί οι δύο δεν είχαν.
Οι χειροπέδες βρίσκονται στην καρδιά του δράματος.
Αργότερα, εκείνη θα πει ότι, αν οι αστυνομικοί είχαν πάνω τους χειροπέδες, δεν θα είχε συμβεί τίποτα απ’ όσα έγιναν μετά.

Εκείνος κι εκείνη θα μπορούσαν να είναι κάτι σαν τους Μπόνι και Κλάιντ του σήμερα, με τη διαφορά ότι η δική τους ιστορία ξεφεύγει από το τυπικό πλαίσιο δύο απλών κακοποιών. Είναι δύο νεαροί εραστές-φονιάδες που ζουν μια ιστορία αγάπης πέρα από τα συνηθισμένα. Εκείνον κι εκείνη τους ενώνει ένας ακραίος δεσμός που ισορροπεί επικίνδυνα ανάμεσα στη λατρεία του ερωτικού αντικειμένου και την εξιδανίκευση μιας μπερδεμένης ιδεολογίας περί κοινωνικής δικαιοσύνης.

Στο πέμπτο μυθιστόρημά του, ο ελληνικής καταγωγής Γάλλος συγγραφέας David Foenkinos ξετυλίγει, με τον δικό του πάντα κινηματογραφικό τρόπο, το κουβάρι των ανθρώπινων σχέσεων μέσα από την πάλη των τάξεων καταθέτοντας θραύσματα αναμνήσεων της δικής του επαναστατημένης νεότητας.

Γνωστός στο ελληνικό κοινό από το τρίτο του μυθιστόρημά «Το ερωτικό δυναμικό της γυναίκας μου» (βραβείο Roger-Nimier, 2004) που κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Κασταλία το 2006, ο David Foenkinos έκανε αισθητή την παρουσία του στα γαλλικά γράμματα το 2001, όταν κέρδισε το βραβείο Francois Mauriac της Γαλλικής Ακαδημίας για το βιβλίο του « Inversion de l’idiotie ». To 2007, απέσπασε το βραβείο Giono για το μυθιστόρημά του « Qui se souvient de David Foenkinos ? ». Μέχρι σήμερα, έχει εκδώσει περισσότερα από οκτώ βιβλία και κινηματογραφικά σενάρια, ενώ τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από δεκαπέντε χώρες.
 

* Μπορείτε να αποθηκεύσετε την εικόνα του εξωφύλλου κάνοντας δεξί 'κλικ' επάνω στην εικόνα και στη συνέχεια "Αποθήκευση εικόνας ως..."
ISBN:978-960-7560-93-3, Σελ.144, Τιμή: 13,50 €
< επιστροφή στη λογοτεχνία
         © 2006 Site by l-interactive