> Εκδόσεις > Δοκίμια  
 

ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ
  Αντιναύαρχος Γρηγόρης Δεμέστιχας ΠN, Επίτιμος Αρχηγός Στόλου
  Ο Επίτιμος Αρχηγός Στόλου, Αντιναύαρχος Γρ. Δεμέστιχας ΠΝ, έρχεται να αναδείξει και να σκιαγραφήσει με το βιβλίο του αυτό την απαίτηση γιά τη χώρα να αποκτήσει μιά μακροπρόθεσμη εθνική στρατηγική, καταγεγραμμένη σε επίσημο κείμενο της Πολιτείας, οδηγό γιά την προοάσπιση και προαγωγή των εθνικών συμφερόντων υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Τούτο καθίσταται πολύ περισσότερο επίκαιρο και απαραίτητο, λαμβανομένων υπ’ όψιν τόσο των ευθέων απειλών ασφαλείας που αντιμετωπίζει η Ελλάς, όσο και των γενικότερων συνθηκών ανταγωνισμού στο γειτονικό της περιβάλλον, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο συγγραφέας, με ευρύτατη εμπειρία και σφαιρική γνώση πάνω σε θέματα που άπτονται της άμυνας και της ασφάλειας της χώρας, εμβληματική προσωπικότητα του χώρου των Ενόπλων Δυνάμεων, εξηγεί ότι μία μακροπρόθεσμη εθνική στρατηγική καλείται να κινηθεί σε κατευθύνσεις συνέχειας και συνέπειας στην υπηρέτησή της, ανεξαρτήτως της εναλλαγής των Κομμάτων στην εξουσία. Είναι η απαραίτηση πυξίδα που οδηγεί στην επίτευξη των εθνικών συμφερόντων, μέσω αντικειμενικών στόχων που θα προωθούνται από ανάλογες αντίστοιχες πολιτικές.

Προς τούτο ο Αντιναύαρχος Γρ. Δεμέστιχας παραθέτει συγκεκριμένες εξειδικευμένες προτάσεις, που θα μπορούσε να αποβούν χρήσιμες στο μέτρο που η Πολιτεία επιλέξει να εκφράσει την Εθνική Στρατηγική της Ελλάδος σε ένα ενιαίο, ισχυρό και οραματικό κείμενο, πηγή ακολουθητέας πορείας πλεύσης, που θα αποτελεί δυναμικό σημείο αναφοράς τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στο εξωτερικό, από φίλους και εχθρούς.

 

* Μπορείτε να αποθηκεύσετε την εικόνα του εξωφύλλου κάνοντας δεξί 'κλικ' επάνω στην εικόνα και στη συνέχεια "Αποθήκευση εικόνας ως..."
ISBN: 978-618-5279-10-3, Τιμή: 13,00 €
< επιστροφή στα δοκίμια
         © 2006 Site by l-interactive